En god sallad med inspiration ifrån Libanon. Bra och mättande då den innehåller både kyckling, kikärtor och coucous. Perfekt att svänga ihop en skön sommardag och avnjuta i solen – eller varför inte till picknicken?

För: 4 personer

Couscous:

2 dl couscous
1/2 buljongtärning
1 tsk olja
2 krm salt

Sallad:

2 dl kikärtor
1 dl röd paprika på burk
1/2 röd lök
1 dl svarta oliver
200g halloumi
150g fetaost
70g machésallad
1 kg kycklingfilé
1 burk kronärtskockshjärtan
salt, peppar, oregano

Hummus:

2 dl kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
0,5-1 dl vatten
1 tsk citronsaft
1 krm chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
salt, peppar

1. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet tillsammans med buljong, salt och olja. Låt svalna.

2. Tina kycklingfiléerna och stek (gärna i grillpanna) tillsammans med kryddor (salt, peppar, grillkrydda). Se till att den är vit inuti och inte rosa. Låt svalna och skär sedan till lagom munsbitar.

3. Skär halloumi i skivor och stek (gärna i grillpanna). Dela till tärningar efter stekning.

4. Skiva lök, tärna feta, dela kronärtskockshjärtanen och skölj machésalladen. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Blanda allt i en stor skål och krydda.

5. Kör kikärtorna i mixer tillsammans med olja, vatten och kryddor. Rör ihop allt med en pressad vitlöksklyfta, citron. Röd ner i salladen och servera.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

En god sallad med inspiration ifrån Libanon. Bra och mättande då den innehåller både kyckling, kikärtor och coucous.