Lime och peppar-marinerade jordgubbar med äppelcidersorbet

Jordgubbar med svartpeppar och lime

När jag var i matbutiken här om dagen, matbutiken Flygfyren närmare bestämt, hade de jordgubbar till bra pris. Det fick mig att tänka på det här receptet som min sambo faktiskt ska få all cred för. Medan jag satsar på för- och huvudrätt brukar någon annan åka på att få göra efterrätten. Vi äter för övrigt bara dessert när vi har gäster. Börjar man smygnalla på sötsaker stup i kvarten växer man annars snabbt ur byxorna…

Dessert till Påsk

Det här är i alla fall ett väldigt enkelt recept som vem som helst kan lyckas med. Svartpepparn adderar en oväntad piff på det hela och med ett glas Flaggpunsch till blir en härlig avslutning. Den här desserten passar bra till påsk såväl som att servera som en sommardessert efter en mättande middag – ni vet, när man vill ha något lätt och fräscht efteråt. Att den passar till påsk är kanske tack vare den gulaktiga färgen på sotbeten och att jordgubbarna ser ut som små kycklingnäbbar.

Fräsch efterrätt som avslutning på middagen

Självklart kan man ta vilken glass eller sorbet man vill, men just med Sorbet Äppelcider från Sia Glass blir det riktigt gott. Den är fräsch och frisk och kostar runt 20:-.

Just den här produkten finns det två humoristiska historier kring. Den ena var att jag rätt länge gick runt och trodde att den hette Sorbet Äppelcidervinäger. Det låter kanske inte lika gott… Den andra roligheten var att min pappa blev leggad när han köpte den här glassen – även det på Flygfyren. Den innehåller nämligen 1,2% alkohol. Jobbigt att bli frågad om legitimation på glass när man har åldern inne med råge…

Lime och peppar-marinerade jordgubbar med äppelcidersorbet

För: 4 personer

Lime och peppar-marinerade jordgubbar med äppelcidersorbet

500g jordgubbar
1 lime
svartpeppar
1/4 kruka färsk mynta
1 paket äppelcidersorbet

1. Snoppa och dela jordgubbarna till kvartar. Pressa över saften från en lime och drag några varv på pepparkvarnen. Strimla mynta och blanda ner och låt det sedan marinera en timme.

2. Servera med äppelcidersorbet och ett glas kall Punsch till.

Rekommenderad dryck till desserten:
Carlshamns Flaggpunsch (588) 74:-


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.