Matig kycklingsallad

Tänk dig en god bönsallad toppad med stekt lime och saftig kyckling. Jättegott och perfekt på våren och till sommaren då man vill ha lite lättare mat som inte gör en däst. Den här maträtten går dessutom snabbt att laga vilket är ett plus när man har ont om tid i veckorna. När man steker eller grillar lime blir den söt. Har du inte provar det innan är det absolut något man måste testa. Den här rätten är för övrigt både glutenfri och hälsosam.

Limekyckling med chili, salami och bönröra

För: 4 personer
Temperatur: 225°

Limekyckling:

1/2 röd chili
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, persillade
2 limefrukter

Bönröra:

1/2 röd lök
2 morötter
1 burk kikärtor
1 burk svarta bönor
3 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta

Sallad:

70g rucola
60g påläggssalami
150g majs
1 msk äppelcidervinäger

1. Kärna ur och hacka chilinfrukten. Ansa kycklingfiléerna och hetta upp en stekpanna med smör. Pressa i en vitlöksklyfta och lägg i kycklingfiléerna hela. Krydda. Dela limen på mitten. Pressa lite saft över kycklinfiléerna och lägg i limehalvorna med snittytan nedåt, mot slutet av stektiden.

2. Klyfta röda löken och skala och skär upp morot. Skölj kikärtor och svarta bönor. Häll ner i en kastrull tillsammans med röd lök, sweet chilisås, salt och en pressad vitlöksklyfta. Låt stå under lock ca 10 minter på mediumvärme.

3. Skölj rucola, skär påläggssalamin i 4 bitar och fördela ut allt över tallrikarna. Strössla över avrunnen majs ringla lite äppelcidervinäger över. Fyll på med bönröran och lägg sedan kycklingfiléen ovanpå. Dekorera med limehalvan och en klick med creme fraiche.

Tänk dig en god bönsallad toppad med stekt lime och saftig kyckling. Jättegott och perfekt när man vill ha lättare mat.