Enkel förrätt till helg och fest
En liten förrättstoast med löjrom, ägg och dillröra är perfekt att ha som förrätt när man har gäster. Eller så klart när man vill unna sig något gott tu man hand (då halverar man bara receptet). Denna goda lila munsbit bjöd vi mina föräldrar på när vi firade deras födelsedagar. Det är en väldigt enkelt rätt som med fördel kan förberedas. Det fina är också att den passar året runt – såväl till nyår som till påsk eller midsommar.
Så förbereder man denna rätt
Vill man förbereda denna rätt kokar man äggen och gör dillröran. Båda förvarar man i kylen. Vill man förbereda fler steg kan man till och med skära ut rundlarna av brödet och förvara i en påse. Kanterna som blir kvar brukar jag lägga öppet i en skål tills de torkat helt. Sedan lägger jag dem i mixern och maler till ströbröd. Man kan så klart också skära brödet till tärningar och göra till krutonger om man hellre vill ha det. Här är det inget som slängs i onödan.
När det är dags att äta steker man brödet och sedan lägger man på toppingen. Jag använder löjrom till denna rätt, men vill man göra det annorlunda kan man ta stora romkorn forellrom. Den som vill hålla lite i plånboken tar blandad röd caviar på burk. Dock är ju löjrom både godast och festligast. Eller hur?
» Här hittar du fler recept på goda förrätter

Liten förrättstoast med löjrom, ägg och dillröra
Dillröra:
1/2 liten rödlök
2 msk hackad dill
0,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
Övrigt:
4 skivor formfranska/rostbröd
smör att steka i
2 ägg
80g löjrom
Till dekoration:
några strån gräslök
4 dillvippor
4 skivor citron
- Finhacka rödlök och rör ihop med hackad dill, majonnäs och crème fraiche. Spara lite rödlök till dekoration. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Hårdkoka äggen och skiva dem.
- Skär ut rundlar av brödet och stek brödskivorna i smör tills de fått lite färg.
- Lägg ut några äggskivor på brödskivorna och klicka på röran. Strö över rödlök och toppa med löjrom. Dekorera med en dillkvist, klippt gräslök och en skiva citron.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.