Ljummen bulgursallad

Snabblagad sommarmat

Visst är det skönt med mat som kan förberedas – som denna sallad. Den här matiga salladen laddas med massor av goda smaker och är härligt mättande. Den passar precis lika bra på hösten eller våren, såväl som till den grillade sommarmaten. Gör en extra stor omgång så kan man ta med i matlåda till jobbet eller ha med på picknicken. Ät den helt vegetarisk eller blanda i stekt bacon, fisk, skinka eller kyckling. Att blanda i fler ingredienser är också ett trevligt sätt att variera resterna på.

Recept på matig sallad

Äter du salladen som den är passar den bra både till köttfärsjärpar, grillat kött eller en bit lax. Vill du ha salladen glutenfri kan du byta bulgurn mot hirs eller quinoa som båda är utan gluten. Fler goda och matiga sallader hittar du här.

Ljummen bulgursallad

Ljummen bulgursallad

För: 8 personer

1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 dl pumpafrön
2 morötter
1 broccolihuvud
10 bitar soltorkade tomater
1 burk majs
70g rucola (1 påse)
1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
1 burk kikärtor
1 knippe bladpersilja
salt, peppar, oregano, timjan

3 dl bulgur
6 dl vatten
olja
grönsaksbuljong
(observera att mängden vatten kan variera beroende på märke)

  • Hetta upp en stekpanna med smör. Ha ner hackad rödlök och vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Ha ner paprika och pumpafrön i pannan. Stek på medelvärme tills det mjuknat.
  • Strimla moroten till cirka tre centimeter korta stavar och dela broccolin till mindre träd. Sjud i saltat vatten i cirka 5 minuter.
  • Strimla soltorkade tomater och ha ner i en skål tillsammans med resten av ingredienserna.
  • Koka bulgur tillsammans med salt, olja och buljong enligt anvisningen på paketet. Vänd ner bulgurn i skålen och smaka av med kryddor och färsk persilja.
  • Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

    Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.