Lyxig korvstroganoff med creme fraiche, bacon och dijonsenap

Krämig och god korvstroganoff

När man väl börjat trixa med olika recept på korvstroganoff är det svårt att sluta. Som jag berättat tidigare var jag som liten inget fan av stroganoff. Troligtvis beror det på att jag än i dag har svårt för lukten av ättika, och som liten tyckte jag stroganoff var lite väl syrlig. Hur min mamma gjorde sin stroganoff vet jag inte, men idag har jag i alla fall inga problem med att äta en riktigt mumsig stroganoff. För egen del gillar jag när man gör korvstroganoffen med grädde eller med creme fraiche. Självklart ska det vara av högre fetthalt och inget lätt-tjafs. Då blir såsen fyllig och god.

Enkel vardagsmat

Lyxig korvstroganoff med creme fraiche, bacon och dijonsenap serverar jag med ris, quinoa, couscous eller en sallad. Förutom bacon och dijonsenap innehåller stroganoffen paprika och lök samt goda kryddor som ancho chilipulver och persillade. Det här är en typisk vardagsrätt som är enkel att laga och som passar fint att laga mycket av. Då är det bara att bjuda hela gänget – eller lasta ner i matlådor. Självklart är också denna goda maträtt utmärkt att laga i förväg och värma på. Då blir den bara ännu godare.

Välj gärna en falukorv med bra kötthalt så får du en köttigare korv. Vill du variera det hela kan du faktiskt också byta ut falukorven mot någon annan korv som du tycker om. Varför inte en kryddig salsiccia eller små fina prinskorvar? Den fingerfärdige byter förstås mot hemmagjord korv. Välj laktosfri creme fraiche och mjölk så passar rätten rätten den som inte tål laktos.

» Här hittar du fler recept med korv

Lyxig korvstroganoff med creme fraiche, bacon och dijonsenap

För: 4 personer

Lyxig korvstroganoff med creme fraiche, bacon och dijonsenap

1 paket bacon
2 gula lökar
1 röd paprika
800g falukorv
1,5 dl tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1-2 msk hackad persilja
salt, peppar, ancho chilipulver, persillade

1. Stek bacon i en stekpanna. Låt det svalna och skär det sedan till mindre bitar.

2. Smält smör i en stekpanna och ha ner hackad gul lök. Låt den mjukna och ha sedan ner strimlad röd paprika. Låt steka ytterligare en minut.

3. Skär falukorven till stavar och ha ner i pannan. Låt den få yta och ha sedan ner baconet. Klicka i tomatpuré och dijonsenap. Rör i creme fraiche och mjölk och smaka av med persilja och kryddor. Låt det hela puttra ihop några minuter. Servera med ris, quinoa, couscous eller en sallad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.