Sallad med sockerärtor och solrosfrön

Sallad som tillbehör

En sallad är perfekt att komplettera middagen med och blir extra god när den görs med lite knaprigt innehåll – som frön eller nötter. Denna sallad med sockerärtor och solrosfrön är ett härligt och lättlagat tillbehör till alltifrån sommarmat till kött, kyckling eller en gratäng. De rostade solrosfröna ger en god och nötig smak – och förstås, lite tuggmotstånd.

Gillar du inte solrosfrön kan de enkelt bytas mot exempelvis pumpafrön, hackade mandlar eller cashewnötter. Komplettera gärna med en god vinägrett som passar den övriga maten du väljer att servera salladen till.

» Här hittar du recept på fler goda salladen

Sallad med sockerärtor och solrosfrön Sallad med sockerärtor och solrosfrön

För: 4 personer

70g machésallad (1 påse)
70g rucola (1 påse)
15 st sockerärtor
10 cm gurka
0,5 dl solrosfrön
olivolja
salt, peppar, torkad oregano
0,5 dl hackad färsk persilja och gräslök

  • Blanda rucola och machésallad i en skål.
  • Längdstrimla sockerärtor och skär gurkan till stavar.
  • Rosta solrosfröna i lite olja och salt tills de börjat få färg. Låt svalna. Blanda allt i en skål tillsammans med hackad färsk persilja och gräslök samt kryddor.
Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.