Chunky salsa med mango och ananas

Gott tillbehör till texmex, tacos och grillat

Denna Chunky salsa med mango och ananas är verkligen enkel att göra. Den är också himla god! Att den kallas för just chunky är för att den innehåller stora bitar av tomat, mango, ananas och avokado. Det hela smaksätts med färsk koriander, en nypa salt och lite chiliflakes för hetta.

Jag brukar servera den till texmex-mat, till fredagens tacos när det är fredagsmys, såväl som till grillat på sommaren. Oftast blir en fräsch och söt sallad perfekt att att väga upp allt det salta med. Beroende på hur fint man hackad ingredienserna får man olika konsistens.

Hur får man mango att mogna?

Är skalet på mangon hårt kan det med fördel skalas bort innan den tärnas. Är mangon omogen? Testa detta samma knep som man använder för att få avokado att mogna – det går nämligen lika bra att få en mango att mogna. Vill då få salsan lite saftiga kan du också använda saften från ananas-ringarna. Tänk dock på att det kan behövas mer salt till de hela för att balansera upp smakerna.

» Här hittar du fler recept på goda tillbehör

Mango och ananas-salsa

Chunky salsa med mango och ananas

För: 4 personer

1 mango
1 liten burk ananasringar
2 tomater
2 stänger blekselleri
1/2 kruka koriander
salt, chiliflakes

  • Tärna mango, ananas, tomat och selleri.
  • Hacka färsk koriander och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med en nypa salt.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.