Enkel förrätt

Varför ska man bara ha kräftor i augusti? Kräftstjärtar är perfekta att servera som förrätt, allra helst skalade så att gästerna slipper pilla med det. Den här förrätten är både fräsch, salt och söt. Dessutom är den enkel att göra och kan med fördel göras i förväg och ställas in i kylen. Tack vare citronen blir inte avocadon i förrätten brun. Smidigt och jättegott med ett glas rosé till.

Mango och kräftstjärtscocktails

För: 4 personer

1 dl kräftstjärtar
1 mango
2 avocado
10 cm gurka
1/3 röd chilifrukt
1/4 röd lök
1 tsk citronsaft
salt, peppar, vitlökspulver, timjan, oregano
1 knippe färsk dill

1. Häll av vattnet på kräftstjärtarna. Skala och tärna mangon och gurkan. Klyfta rödlöken på längden.

2. Dela avocadona och ta ur kärnorna. Skär först på ena ledden inuti skalet och sedan åt andra så att du får ett fyrkantigt mönster. Stjälp ur med en sked och blanda ihop försiktigt med kräftstjärtar och mango.

3. Dela chilifrukten på längden och ta ur kärnhuset (använd förslagsvis en platshandske). Strimla upp och blanda ihop med klippt dill och resten av ingredienserna. Lägg upp i martiniglas och servera med en dillkvist på toppen.

 


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.