Mangosallad med tomat och mynta

Till grillat och tacos

Mangosallad med tomat och mynta är ett gott tillbehör som passar till grillat, fisk, kyckling och till tacos. Eftersom den inte kräver särskilt många tillbehör är den enkel att svänga ihop till middagen. Den är också dekorativ och tjusig att ställa fram tack vare de fina färgerna.

Rökt karré med bönröra, mangosallad och stekt potatisNär vi åt denna sallad serverade vi den till en USA-inspirerad måltid som vi lagade ute vid grillen; Rökt karré med fried beans och stekt potatis. Den passar fint till salta inslag som behöver lite sötma, krisp och fräschör.

Jag tycker också denna mangosallad är perfekt att ställa fram på buffén eftersom man enkelt kan dubbla receptet till många. Varför inte till en härlig grillkväll? Gör den med fördel i förväg och förvara i kylen.

Enkelt till många

Kan man inte få tag i mango kan man byta mot papaya, ananas eller vattenmelon. Man kan också ta persikor eller nektariner, lite beroende på vad butiken som du handlar i har att tillgå. Silverlök har en lite mildare smak än andra sorters lök, men får du inte ta i denna vita fina lök går det bra att finhacka gul lök som du lägger i ett isbad i cirka 10 minuter och sedan silar av – då blir löken mildare.

» Här hittar du fler recept på goda tillbehör

Mangosallad med tomat och mynta

Mangosallad med tomat och mynta

För: 4 personer som tillbehör

1 mango
2 tomater
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 silverlök
1/2 lime
några kvistar mynta
några drag på chilikvarnen

  • Skär loss tärnan på mangon och tärna köttet. Tärna tomaterna.
  • Kärna ur och skär de två paprikorna till korta remsor. Finhacka silverlöken.
  • Blanda allt i en skål med saften från pressad lime, strimlad mynta och några drag på chilikvarnen.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.