15 bästa recepten på tillbehör till kräftskivan

Så var det dags för kräftskiva och det traditionsenliga inlägget med tips och goda recept. Personligen tycker jag att kräftskiva är en av de trevligaste sakerna med hösten – förutom svampplockning och lövprassel förstås. När allt kommer till kritan är det mysigt att sitta där med vänner och familj och knäcka kräftklor, mumsa god paj och dricka nubbe. Sånger och tända lyktor som ackompanjeras av höstmörkret och gör det hela ännu mysigare.

Istället för kräftor – till vegetarianer

Tänk på att man behöver goda tillbehör till kräftorna, annars kommer gästerna garanterat att bli fulla alldeles för fort. Jag menar, en nubbe eller två brukar ju slinka ner. Eller hur? Kommer det vegetarianer på festen är ett bra tips att bjuda på kokta, hela kronärtskockor. Då blir det helt vegetariskt och den som vill äta det har minst lika mycket att pillra med. Servera med salt, kryddsmör eller aioli.

Här nedan kommer 15 bästa recepten på tillbehör till kräftskivan – med allt ifrån tips på aptitretare, tillbehör till kräftorna samt recept på ny lag att koka kräftorna i. Här finns också länkar till härliga bloggar som bjuder på sina bästa kräftrecept.

Recept på ny kräftlag till kräftorna

Köper man utländska kräftor kan det vara en god idé att piffa upp dem med en ny kräftlag. Tina kräftorna i ett dygn. Koka sedan lagen enligt receptet nedan. Dubbla mängden om du ska koka ny lag till mer än ett paket kräftor.

Kräftor

Till 1 paket kräftor:

2,5-3 liter vatten
1 dl grovt salt
1 knippe krondill

Gör så här: Koka upp vatten och salt. Ha ner stjälkarna från krondillen samt eventuella dillkronor som är fula. Spara dillkronorna till dekoration. Rör till saltet har löst upp sig och låt lagen svalna. Lägg i kräftorna och förvara dem under ett dygn i kylen. Servera med dillkoronorna som dekoration.

5 tips på hur du lyckas med Västerbottenspajen

Kolla in videon där jag visar hur enkelt det är att göra en klassisk Västerbottenspaj. Och du, glöm inte att prenumerera på Landleys köks YouTube-kanal så missar du inga nya videos. Det är helt gratis och allt du behöver är ett gmail-konto.
 

Recept på tillbehör till kräftorna

Aptitretare till kräftskivan

Massor av goda recept till kräftskivan


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.