Snittar med matjessill, ägg och potatis

Aptitretare med matjessill

Vad sägs om enkla snittar där sill, ägg och potatis får samsas med matjessill? De här fina små aptitretarna är lätta att göra och passar fint att servera till en öl eller ett glas vin. Välj gärna ett lite sötare vin så som riesling eller gewurztraminer. Även mousserande vin så som champagne, cava eller prosecco passar fint.

Snittar som enkelt kan förberedas

Att dessa sillsnittar dessutom är helt glutenfria är bra om man har gäster som inte tål gluten. Förbered snittarna i förväg och ställ fram när gästerna kommer – helt perfekt till påsk, jul eller midsommar. Eller varför inte arrangera på ett fat och ställa fram när det ska serveras buffé.

» Fler recept på snittar med sill hittar du här.

Snittar med matjessill, ägg och potatis

Ca 25-30 stycken

Snittar med matjessill, ägg och potatis

1 burk matjesill
2 potatisar
2 ägg
1 msk crème fraîche
1 knippe gräslök
salt, peppar

1. Koka ägg och potatis. Låt dem svalna och hacka sedan alltihop (ett bra tips är att skiva ägget i en äggskivare först på ena ledden och sedan på andra, då får du lagom stora tärningar). Blanda ihop med kryddor och creme fraiche. Klipp gräslöken i centimeterlånga klipp och blanda ner.

2. Klicka upp cirka en matsked av röran ovanpå varje sillbit. Dekorera med en persiljekvist.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.