Snittar med matjessill, ägg och potatis

Aptitretare med matjessill

Vad sägs om trevliga snittar där sill, ägg och potatis får samsas med matjessill? De här fina små munsbitarna är lätta att göra och passar utmärkt till en öl eller ett glas vin. Att de dessutom är helt glutenfria är bra om man har gäster som inte tål gluten.

Snittar som enkelt kan förberedas

Förbered snittarna i förväg och ställ fram när gästerna kommer. Perfekta är de till en påskbuffé, till jul eller till midsommar. Fler recept på snittar med sill hittar du här.

Snittar med matjessill, ägg och potatis

Ca 25-30 stycken

Snittar med matjessill, ägg och potatis

1 burk matjesill
2 potatisar
2 ägg
1 msk crème fraîche
1 knippe gräslök
salt, peppar

1. Koka ägg och potatis. Låt dem svalna och hacka sedan alltihop (ett bra tips är att skiva ägget i en äggskivare först på ena ledden och sedan på andra, då får du lagom stora tärningar). Blanda ihop med kryddor och creme fraiche. Klipp gräslöken i centimeterlånga klipp och blanda ner.

2. Klicka upp cirka en matsked av röran ovanpå varje sillbit. Dekorera med en persiljekvist.

» Fler recept med:

,

,

Sill, ägg och potatis – i ett. Vilken fiffig idé! Snittar med matjessill, ägg och potatis är glutenfria och lätta att laga.