Matjessnittar med äpple, bacon och västerbottenost

Goda snittar med matjessill och västerbottensost

Dessa snittar har en härlig blandning av söta äpplen, rökigt bacon och salt västerbottensost. I kombination med matjessill blir det en aptitretare som heter duga! Min sambo som tidigare inte var något större fan av sill tyckte de här var väldigt goda. De är enkla att göra och kan med fördel förberedas innan gästerna kommer. Ställ in den färdiga röran i kylen och klicka upp på brödskivorna när gästerna har kommit.

Aptitretare till midsommar

Dessa snittar passar precis lika bra till midsommar som påsk. Har man rester över från julbordet är det också utmärkt att bjuda på dessa matjessnittar med äpple, bacon och västerbottenost till nyårsafton. Det här är också en trevlig aptitretare till fördrinken såväl som till förrätt. Ska de serveras som förrätt kan man göra mackorna lite större. Servera med en kall öl eller något sprudlande i glaset.

» Här hittar du goda tips på vad man ska välja för vin till sillen.

Matjessnittar med äpple, bacon och västerbottenost

Cirka 25 snittar

Matjesnittar med äpple, bacon och västerbottenost

1 rött äpple
1 msk färsk, klippt dill
1/2 röd lök
1 dl crème fraîche (34%)
200g hela matjesfiléer
0,5 dl riven västerbottenost
8 skivor mörkt bröd
salt, peppar

1. Skär äpplet till mindre bitar. Klipp dillen och hacka löken. Skiva upp sillen till smala remsor.

2. Stek baconet och skär det sedan till mindre bitar. Rör ihop allt tillsammans med crème fraîche och kryddor. Spara lite av baconet till topping.

3. Skär till brödet till lagom munsbitar, klicka ut röran och lägg lite baconkross på toppen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.