Matvåfflor med kräftstjärtar, avocado, gräddfil och rödlök

Förrätt till kräftskivan

Här sitter jag och väntar på mitt belgiska våffeljärn. Jag hittade till slut ett hos Webhallen. Det fina är att man kan byta ut laggen mot fyra olika; dels kan man göra belgiska våfflor, men den har även tre insatser till för mackor samt en platt och en räfflad lagg för grill. Rätt smart om man inte har så gott om utrymme hemma i köket. Tyvärr kommer den att dyka upp efter våffeldagen, men det gör inget, man kan ju äta våfflor året om.

Inte bara till våffeldagen

Dessa matvåfflor med kräftstjärtar, avocado, gräddfil och rödlök är lite annorlunda än de tidigare. Det här är nämligen en saltare våffla med grahamsmjöl och kräftstjärtstopping. Vi åt dem som middag, men man kan lika gärna servera en som förrätt. De är rätt tjusiga och riktigt goda.

Matvåfflor med kräftstjärtar, avocado, gräddfil och rödlök

Ca: 10-12 våfflor

Matvåffla med kräftstjärtar, avocado, gräddfil och röd lök

Våfflor:

1 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
50g smör
0,5 tsk salt
1 krm socker

Topping:

170g kräftstjärtar i vatten
80g röd rom/caviar
1/2 röd lök
2 dl gräddfil
2 avocado

1. Blanda ihop mjöl med bakpulver och rör sedan ner mjölk och smält smör. Ha ner en nypa socker och en nypa salt och, rör ihop till en smet och grädda sedan i våffeljärn.

2. Hacka rödlöken, häll av vattnet på kräftstjärtarna och tärna upp avocado. Servera som topping till våfflorna med gräddfil och rom. Ta gärna några drag på pepparkvarnen över.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.