Krämig pasta med MiFú strimlor, fetaost och soltorkade tomater

Köttfritt och gott till veckan

Jag må vara född och uppväxt i Sverige. Trots det undrar jag ibland om jag inte har lite medelhavsblod i mig. I alla fall när det kommer till maten. De typiska ingredienserna från medelhavet så som fetaost, soltorkade tomater och basilika har smaker jag bara älskar. För att inte tala om pasta! Dessa godingar gör sig utmärkt att ha i kylen eller skafferiet och plocka fram när det ska lagas något gott och enkelt i veckan. Dessa medelhavssmaker passar också hur fint som helst att kombinera till Mifú strimlor. Vill du laga något smaskigt till hela familjen kan jag rekommendera denna medelhavspasta med Mifú strimlor, fetaost och soltorkade tomater.

Vad är MiFú?

Mifú StrimlorMindre kött är hett, vegotrenden fortsätter peka stadigt uppåt och fler väljer att äta vegetariskt. Idag finns många olika alternativ vilket gör det enkelt för den som vill äta både köttfritt och gott.

Ett av de senaste tillskotten är Mifú strimlor – ett lakto-baserat protein som funkar fint som alternativ till kött, fisk eller fågel. Lakto innebär att det innehåller mejeri. Däremot är det laktosfritt vilket gör att det passar den som inte tål laktos, men som fortfarande vill kunna välja ett gott, köttfritt protein.

Enkel vardagsmat till hela familjen

Första Mifú-produkten såg ut som en större variant av cottage cheese (kolla in receptet Chili con Mifú) medan årets nyhet kallas för Mifú strimlor. Dessa ser lite ut som kycklingstrimlor, kan stekas på samma vis och sedan blandas ner i diverse grytor, gratänger och pastasåser. Precis som med allt protein bör det stekas först eftersom det ger en snygg och smakrik yta.

Mifún har lång hållbarhet och ska förvaras i kylen. Att ha en ask liggandes är trots allt väldigt smidigt när man vill variera veckans middagar med något köttfritt och snabblagat. I denna medelhavspasta med Mifú, fetaost, soltorkade tomater och basilika valde jag naturell Mifú. Gillar du däremot lite mer sting i maten byter du mot Mifú Paprika-Chili. Med laktosfri grädde och laktosfri fetaost blir receptet helt laktosfritt. Välj den pastasort din familj tycker bäst om. Jag valde en platt och smal spagettisort som heter Tagliatelle Mezzanelle, men vanlig tagliatelle, spagetti eller penne går precis lika bra.

RED 2021-10-31: Observera att Mifú inte längre säljs, men det går så klart lika bra att byta mot en annan vegetabilisk köttersättare.

» Här hittar du fler köttfria recept att välja på

Krämig pasta med MiFú strimlor, fetaost och soltorkade tomater

För: 4 personer

Krämig pasta med MiFú strimlor, fetaost och soltorkade tomater

1 paket Mifú strimlor Naturell
1 burk hela champinjoner (á 390g)
3 dl grädde
1 burk krossade tomater
35g rucola
1/2 kruka basilika
8 bitar soltorkade tomater
salt, peppar
250g spagetti
150g fetaost

  • Slå spadet från champinjonerna och halvera de svampar som är stora. Hetta upp en panna med smör och stek champinjonerna så de får yta. Salta och peppra. Häll sedan av i en skål.
  • Stek Mifún så den får fin yta runt om. Ös tillbaka champinjonerna i pannan med Mifún. Slå på grädde och ha ner krossade tomater. Grovhacka rucola och basilika och strimla soltorkade tomater. Rör ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda pastan med såsen. Lägg upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

Receptet på medelhavspasta med Mifú, fetaost, soltorkade tomater och basilika är ett sponsrat samarbete med Valio.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.