Olika tema till fredagsmyset

PlockmatImorgon är det dags för den andra uttagningen i Melodifestiven. Visst kan även jag tycka att det är enformigt med allt melodifestivalstjat – och om jag ska erkänna så är schlager det värsta jag vet.

Trots det uppskattar jag en bra show. Jag tycker också om att sitta och mumsa på något gott samtidigt som det är lite sång och dans i tv-rutan. Det gör det också lite kul att kommentera hur illa folk sjunger och vråla ”vad har hon på sig?”. Dte är liksom tradition…

På tal om traditioner har vi en sådan i vår familj sedan ett par år tillbaka som går ut på att laga plockmat och äta till Melodifestivalen. Oftast samlas vi ute på landstället och lagar gemensamt, vilket också är en del av traditionen.

Rätter som passar framför tv:n

En gång serverade vi allt i små glas. En annan gång serverade vi allt på spett. Ibland blir det indiskt, libanesiskt, italienskt eller Tex Mex. Utmaningen är att fixa något varierat, som man blir mätt på och som följer temat. Det är riktigt kul och alltid lika gott. Oftast blir det buffé eller plockmat.

Här kommer nio enkla, men goda smårätter att mumsa på under morgondagens sändning.

Plockmat till Melodifestivalen


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.