Aptitretare med melon och lufttorkad skinka

Snabblagad mingelmat

Ska du ha fest eller bara bjuda över vännerna på middag? Varför inte och starta med enkla aptitretare som passar fint att mumsa på innan maten? Dessa små aptitretare med melon och lufttorkad skinka passar bra både till fördrinken såväl som att duka upp vid en buffé. Tack vare att de hålls ihop med en tandpetare är de också lätta att ta av.

Eftersom de bara består av två ingredienser är de verkligen superenkla att svänga ihop. Fräschare och trevligare mingelmat till sommarfesten får man leta efter. Jag tycker också de passar fint på vårkanten till påsk och till andra trevligheter. Gör gärna aptitretarna i förväg och ställ fram när gästerna kommer så blir det ännu enkelare.

Sommarmat till festen

Lufttorkad skinka på en bit melon är en riktig klassiker som går hur snabbt som helst att laga. Det är också riktigt somrigt. Vilken melon du vill ta väljer du förstås själv, men allra godast blir det med de lite sötare varianterna som har fastare fruktkött, exempelvis honungsmelon, galiamelon eller nätmelon. Servera förslagsvis till ett glas bubbel till. Det här är också fräscht att servera på nyårsafton med något gott i glaset.

» Här hittar du fler recept på goda aptitretare

Melon och serranopinnar Aptitretare med melon och lufttorkad skinka

Förplock för 4 personer

1/2 honungsmelon
80g serranoskinka
tandpetare

1. Kärna ur melonen, skär bort skalet och tärna upp fruktköttet.

2. Dra bort fettet från serranon. Ta en bit serrano och snurra ihop. Fäst fast med en tandpetare på varje melonbit. Toppa förslagsvis med en klick getost eller ett blad med mynta.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.