Läcker midsommarsill med jordgubbar
Årets godaste sommarsill står min pappa för. Det här är en annorlunda variant på sill med härliga jordgubbar och fräsch lime. Vi som först rynkade på näsan fick ta tillbaka våra näsrynkningar och tyckte att det var hur gott som helst. Vem hade kunnat tro att sill och jordgubbar skulle fungera ihop?
Enkel och snabblagad Sommarsill
Sill och jordgubbar visade sig dock vara en bra kombination och passar utmärkt vid midsommar till sill-lunchen. Att den är enkel att göra är ytterligare ett plus när man står där med alla matbestyren, drycken ska kylas och gästerna snart ska komma…
Jordgubbssill
Självklart blir den godast om den får stå till sig en dag, vilket också är ett plus att den kan göras i förväg. Vill man göra det lite festligare kan man klicka upp sillen på små fyrkanter av kavring och servera som en aptitretare när gästerna kommer. Dekorera med en dillkvist och servera med ett glas mousserande. Goda vintips till sillen hittar du här.
Pappsen berättar om sillen
”Abbas 5-minuterssill var en mycket trevlig överraskning. Med den kan du verkligen göra en egen sill, även om du är ute i sista minuten. Familjen rynkade på näsan när jag började blanda jordgubbar med sillen, men det här blev en riktigt fräsch och frisk sill – passande i vårsolen till påsken eller till midsommar.”
Midsommarsill: Sill med jordgubbar och lime
1/2 rödlök
2 msk hackad gräslök
1 lime
125g färska jordgubbar
1 pkt Abbas 5-minuterssill (420g)
1,5 dl crème fraiche
1 krm kardemumma
salt, peppar
- Hacka rödlök och gräslök och lägg i en bunke.
- Skala och dela limen. Skär ut limeköttet och hacka det. Tärna jordgubbarna smått.
- Slå lagen av sillen. Klipp ner filéerna i lagom stora bitar och blanda med löken, lime och jordgubbar. Vänd ner creme fraichen och smaka av med salt, peppar och kardemumma.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Hittade din fina matsida genom att söka efter ätbara blommor. Jättefräscha tips och jag kommer att lägga till sidan under Mat & Recept i Favoriter! Tänker göra din pappas jordgubbsill med lime – vilket låter spännande då jag gillar kryddor, nya djärva smakkombinationer och snyggt presenterad mat.
Själv äter jag nu enl LCHF och har valt bort rött kött sedan 13 år tillbaka nu. Försöker äta mest vegetariskt ca 5 dagar i veckan…
Hej Sylvia.
Vad kul att höra. Huvudsaken är att man hittar något som passar en – sen är det bara att köra.
Hoppas att du får en trevlig midsommar och att sillen blir till belåtenhet ;)
Mvh
Manni