Sommarsill med jordgubbar och lime

Läcker midsommarsill med jordgubbar

Årets godaste sommarsill står min pappa för. Det här är en annorlunda variant på sill med härliga jordgubbar och fräsch lime. Vi som först rynkade på näsan fick ta tillbaka våra näsrynkningar och tyckte att det var hur gott som helst. Vem hade kunnat tro att sill och jordgubbar skulle fungera ihop?

Enkel och snabblagad Sommarsill

Sill och jordgubbar visade sig dock vara en bra kombination och passar utmärkt vid midsommar till sill-lunchen. Att den är enkel att göra är ytterligare ett plus när man står där med alla matbestyren, drycken ska kylas och gästerna snart ska komma…

Jordgubbssill

Självklart blir den godast om den får stå till sig en dag, vilket också är ett plus att den kan göras i förväg. Vill man göra det lite festligare kan man klicka upp sillen på små fyrkanter av kavring och servera som en aptitretare när gästerna kommer. Dekorera med en dillkvist och servera med ett glas mousserande. Goda vintips till sillen hittar du här.

Pappsen berättar om sillen

”Abbas 5-minuterssill var en mycket trevlig överraskning. Med den kan du verkligen göra en egen sill, även om du är ute i sista minuten. Familjen rynkade på näsan när jag började blanda jordgubbar med sillen, men det här blev en riktigt fräsch och frisk sill – passande i vårsolen till påsken eller till midsommar.”

Midsommarsill: Sill med jordgubbar och lime

Mängd: 1 burk

Sommarsill med jordgubbar och lime

1/2 rödlök
2 msk hackad gräslök
1 lime
125g färska jordgubbar
1 pkt Abbas 5-minuterssill (420g)
1,5 dl crème fraiche
1 krm kardemumma
salt, peppar

  • Hacka rödlök och gräslök och lägg i en bunke.
  • Skala och dela limen. Skär ut limeköttet och hacka det. Tärna jordgubbarna smått.
  • Slå lagen av sillen. Klipp ner filéerna i lagom stora bitar och blanda med löken, lime och jordgubbar. Vänd ner creme fraichen och smaka av med salt, peppar och kardemumma.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.