Midsommarspecial

Tips på goda sätter med sill

Så var det dags för midsommar och årets midsommarspecial. Dagen då regnet då regnet öser ner och bordet får kånkas in och ut är äntligen här. Har du spännande midsommarplaner planerad? Själv ska jag fira med vännerna. Tillsammans med kompisgänget brukar vi göra midsommarkrans, leka lekar, dricka nubbe och öl – och förstås, äta den sedvanliga sill-lunchen följt av grillning senare på kvällen.

Det är ett ganska skönt upplägg, och trots att man först blir supermätt efter sill-lunchen och intygar att man knappast kommer att kunna äta något mer, blir man ändå hungrig till kvällen. Om inte annat när grillen tänts och det börjar spridas härliga dofter.

De flesta som anordnar midsommarfirande har förhoppningsvis planerat i förväg vad det ska bjudas på. Är du inte en av dem? Lugn, här finns massor av goda saker som går snabbt att laga. Ingen midsommarspecial utan sill. Här bjuder jag nämligen på 6 utvalda sillrecept och 6 recept på snittar och munsbitar med sill och lax. Det är bara att dyka in! För er andra som sitter i godan ro och sippar på bubblet eller flänger med barnen till midsommarstången vill jag passa på att önska en glad midsommar!

» Här hittar du fler goda recept som passar till midsommar

Olika sillrecept

Snittar med sill och lax


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.