Mina bästa recept på enkla, matiga soppor

Enkel och god vardagsmat

Regnet ruskar utanför och det är kallt och ruggigt. Man kanske är trött och inte orkar laga något avancerat. När matinspirationen tryter är soppa perfekt att svänga ihop. Uttrycket att koka soppa på en spik är ju så sant, för med av det mesta kan man koka en god soppa.

Soppa går att variera på en massa vis. Man kan göra en klar soppa, en redd soppa, eller varför inte en soppa med grädde eller crème fraiche? Man får ju heller inte glömma den goda och riktigt matig soppan ramen från Japan och så klart den tjocka och redda soppvarianten chowder som har sitt ursprung i Frankrike.

Jag gör oftast klara soppor eller soppa med créme fraiche. Créme fraiche i soppan är min absoluta favorit eftersom det adderar både fett och syra. Det gör helt enkelt soppan lite matigare. Beroende på hur avancerat man vill göra det kan man bara ha i några få ingredienser, såväl som att lägga i lite allt möjligt för att göra det mättande och gott.

Madeleine Landley

Så kan du variera soppan

Både pasta, ris och potatis passar bra i soppa såväl som linser, bönor och olika gryner. Även olika konserver så som krossade tomater och inlagda grönsaker. Frågar du mig så är soppa perfekt skafferimat. Frysen är också perfekt att använda sig av – särskilt om det är dags för ett frysrensning. När jag ska rensa frysen gör jag ofta en gratäng, en gryta eller just en soppa. Det är ju det perfekta tillfället att lägga i det som behöver tas hand om och som ligger och tar plats eller är på väg att passera bäst före. Gör en stor omgång och frys in i lådor så får du nya luncher och middagar.

Så vilken är den godaste soppan ever? Ja, här har jag samlat sex av de bästa sopporna ifrån Landleys kök. Du hittar bland annat min goda och superenkla tomatsoppa. Den är perfekt att servera med smör, bröd och ost till. Missa heller inte den goda majssoppan med kyckling och så klart morotssoppan med curry. De är så goda! Och du, vill du ha en riktigt lyxig och god soppa, men som för den delen inte är svår att göra, missa inte denna jordärtskockssoppa med picklad rödlök, löjrom och rostade hasselnötter.

Mina bästa recept på enkla, matiga soppor


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.