Cheesecake i portionsstorlek

Cheesecake är himla gott. De flesta gör en stor cheesecake som man skär ut en bit ur och serverar. Men, visst kan man även göra cheesecake i portionsformar. De små varianterna är perfekta att ta med sig – exempelvis på picknick eller och man ska ha barnkalas. De är också enkla att ställa fram utan en massa spill och kladd – bara att ta en kaka och mumsa.

Gott till fika och buffé

Framför allt till buffé, picknick och fika passar de här små cheesecakesen bra. Införskaffa fina muffinsformar, klicka upp smeten och ställ in i ugnen. Enklare än så blir det knappast. Dekorera med några hallon eller jordgubbar så har du en enkel dessert till midsommar.

» Kolla även in det här receptet på Chokladcheesecake med citrus

Minicheesecakes i muffinsform

Ca 9 stycken

1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron
200g philadelphia
1 msk vetemjöl

6 st digestivekex
2-3 msk flytande smör

1. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker med saften från en halv citron. Låt stå ett par minuter så att sockret får lösa upp sig. Rör ner philadelphian i sockerlösningen och rör sedan i mjölet.

2. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda med flytande smör.

4. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Klicka ut digestiveröran i formarna så att det täcker botten och platta till. Ringla ut smeten ovanpå och ställ i ugnen i 225°C i cirka 20 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.