Morotsvåfflor med limefrosting

Godaste våfflorna till våffeldagen

Kära vänner, nu ska jag bjuda på de godaste våfflorna till våffeldagen: Våfflor med morot med limefrosting. I helgen hade vi våra nyligen hemkomna vänner över på middag. En hel månad har de varit ute och gjort helknasiga saker på Nya Zeeland, som bland annat fallskärmshoppat och bungyjumpat – helt galet. Glöm att jag skulle göra något sånt.

Inspirerande recept på våfflor

Eftersom det var så länge sedan vi sågs ställde vi till med våffelkalas till efterrätt. Fyra sorters våfflor med tillhörande toppning dukades fram lagom till omrötsningen i melodifestivalen. Ja, vi kollar faktiskt på den. Det är mest för att det är kul med en show för någon schlagermänniska är jag då inte. Jag tyckte i alla fall rätt låt vann. På våffelbordet fanns det också en vinnare, nämligen denna kanongoda våffla.

Lättlagade och goda våfflor

Smeten blandas med rivna morötter. Man gräddar dem som vanligt. Sedan klickar man på den goda toppingen med färskost, lime och florsocker. Det blir lite som en smarrig morotskaka. Enkelt är det också. Varför inte prova redan nu – det är kul att prova nya varianter i våffeljärnet.

Godaste våfflorna till våffeldagen: Våfflor med morot med limefrosting

Ca: 10-12 stycken

Morotsvåfflor med limefrosting

Våfflor:
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100g smör
2,5 dl riven morot
salt, socker

Frosting:
1 lime
100g lätt färskost (ex. Philadelphia)
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde

1. Riv skalet ifrån en lime och rör ihop med färskost och florsocker. Vispa grädden och vänd sedan ner denna med färskosten. Ställ svalt.

2. Blanda ihop mjöl med bakpulver och rör sedan ner mjölk och smält smör. Ha ner en nypa socker och en nypa salt och rör ihop till en smet.

3. Riv morötterna på de små hålen på ett rivjärn eller en mandolin. Rör ihop med våffelsmeten och grädda sedan i våffeljärn.

Våfflorna kan med fördel gräddas i förväg. Lägg då de färdiggräddade våfflorna i en påse under tiden. Hetta upp ugnen till 225°, lägg in våfflorna på ett galler och in i ugnen till de blivit genomvarma och fått tillbaka sin sprödhet (ca 5-10 minuter).

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.