Bolognese

Enkel Spaghetti Bolognese i stekpanna

En gång i tiden hörde en Italienare säga att ”i en riktig pasta Bolognese ska det vara morötter”. Nu minns jag inte om det var Paolo Roberto eller någon annan matälskare av italiensk härkomst. Hur som helst tyckte jag att det lät vettigt, därför har jag alltid morötter i min spagetti bolognese. Jag är inte Italienare för fem öre men nog blir det både mustigare och godare på det viset.

Snabblagat och enkelt recept

Denna spaghetti Bolognese är utmärkt när man har ont om tid och vill laga något snabbt. Ungefär samtidigt som pastan har kokat klart är också såsen klart – perfekt när har hungriga ungar som vill ha mat fort. Riktig god är den, och blir dessutom ännu godare med det passande vintipset under receptet. När man är trött på den gamla vanliga bolognesen – och har bråttom, är denna ett säkert kort.

Vin till pastan

Vill man pimpa pastasåsen kan man även ha i strimlade, soltorkade tomater och en burk skivade champinjoner. För en rundare sås med lite mer fett och syrlighet, blanda då i en burk creme fraiche – det blir kanongott Självklart kan man även göra Bolognese i Crock Pot. Missa inte vintipset under receptet.

Enkel Spaghetti Bolognese i stekpanna

För: 4 personer

Bolognese

1 stor gul lök
600g köttfärs
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hacka gula löken och låt den mjukna i en stekpanna tillsammans med köttfärs. När köttfärsen fått yta, pressa i vitlök och ha ner riven morot.

3. Slå på krossade tomater, vatten, äppelcidervinäger och rör i kryddorna. Låt det puttra ihop cirka 5-10 minuter och vänd sedan i den avrunna pastan i stekpannan. Servera med riven parmesanost och färsk basilika.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.