Här är 9 olika tacos du bara måste prova

Här är 9 olika tacos du bara måste prova!

Tacos måste väl ändå vara majoriteten av allas lite älskling på fredagen? Även om jag föredrar att vara kärringen mot strömmen som inte alls vill tycka och göra som alla andra så måste jag ändå hävda att tacos på fredagen är mysigt.

Jag gillar att sitta och pilla med något plockigt framför någon rolig underhållning på tv:n. Innan de flyttade Idolfinalerna från fredagarna var det så klart det man tittade på, och på vårvintern är det Mello. Ja herre gud så stereotypt, men så är det i alla fall. Jag gillar underhållningen och som sagt det lite plockiga och sociala – och att det inte går i ett nafs att slänga i sig middagen.

Madeleine Landley Global

Mat som passar framför tv:n

Egentligen måste det faktiskt inte heller vara tacos vi äter. Så länge det är något man får plocka med så är jag nöjd. Exempelvis tapas, libanesiska smårätter eller snittar. Halva grejen är också att kunna laga maten tillsammans innan man ska äta. Då är det perfekt med olika delar i middagen så att alla har något att greja med. Visste du att det faktiskt finns en hel kategori här i bloggen som heter fredagsmat och som är proppad med en massa goda fredagsrecept? Spana in den.

Men nu var det tacos vi skulle fokusera på, och hur kul är det inte att man kan variera dem så mycket? Egentligen kan du svänga ihop vad som helst och servera i tortillabröd och tacoskal. Alla svennebananers favorit är så klart köttfärstacos med majs, gurka, sallad och salsa. Visst är det barnvänligt, men så äter inte vi våra tacos. Absolut inte! Varken sallad eller gurka tycker jag hör hemma i tacos. Visst kan det vara gott med smått tärnad gurka i en fräsch salsa med mango och rödlök, men inte annars. Sallad är heller inget som kommer i närheten av våra tacos. Är du fast i sallad- och gurka-träsket? Här hittar du 6 goda tillbehör till tacos att uppdatera repertoaren med.

Vegotacos, fishtacos och kycklingtacos

Mina favorittacos är faktiskt vegetariska tacos. De har ganska många tillbehör, men man kan så klart skippa något av dem eller hjälpas åt att laga så går det enklare. Jag gillar också fishtacos, något som verkar vara otroligt populärt just nu, såväl som kycklingtacos. Något annat jag tycker mycket om är att göra cross over-tacos. Alltså att man blandar in något annat kök i tacosen, eller lägger i något helt otippat. Det skulle kunna vara räkor, köttbullar eller varför inte rå lax som i sashimi? En annan favorit är att göra en chiligryta som inte är så rinnig som man serverar till tacosen med koriander, hackad rödlök och crème fraiche.

Och hörni! Kan vi sluta säga ”chilli”. Chili stavas med ett L och inte två. Därför uttalas det ”chiiili”. Jag blir lika galen varje gång jag tittar på Mästerkocken och alla ska envisas med att låta som en gäng muppar som inte kan prata. Kanske beror det på amerikaniseringen och att folk försöker låta balla, men det låter bara dumt. Dessutom säger de en tacos. Det heter en taco, två tacos. Djup suck…

Här kommer i alla fall 9 olika tacos du bara måste prova. Spana också in kategorin tacos här i bloggen om du vill hitta ännu mer inspirationen till fredagsmyset.

6 tacos som passar till fredagen


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.