Ost- och salamifyllda spetspaprikor

Jag är särskilt förtjust i spetspaprikor. Varför vet jag inte. Kanske för att de är fina att se på? Eller kanske för att de är så mycket mer annorlunda än en vanlig paprika? Kanske kan det också vara för att de är roliga att dela och fylla med saker som man sedan gratinerar och mumsar i sig. Gott blir det också. Både ugn och grill går bra för de här. Vill man så går det det bra med keso istället för mozzarella.

4 st paprikahalvor
Tid: 15 minuter
Temperatur: 225°

2 st röda spetspaprikor
10 skivor påläggssalami
1/2 röd lök
75g fetaost
250g mozzarella (2 bitar)
salt, peppar, timjan, chilipulver, vitlökspulver

1. Dela spetspaprikorna på längden och skär bort kärnhuset -behåll stjälken. Lägg upp halvorna på bakplåtspapper på en plåt.

2. Skär salamin till remsor och fördela ut i botten av paprikorna. Hacka rödlöken och strössla ut ovanpå salamin. Smula över fetaost och krydda. Skiva mozzarellan tunnt och täck paprikorna.

3. Ställ in i 225° i ca 15 minuter. Låt svalna en aning innan servering.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.