Paprika är en rolig grönsak då den helt byter karaktär när den blir varm. När den hamnar på grillen blir den istället söt och blir riktigt god i kombinationen med salt fetaost. Mozzarellan ger dessutom en riktigt god och trådig konsistens vilket knyter ihop säcken och gör det här till ett fint tillbehör eller tilltugg före maten. Käkar du LCHF? Då är det bara att slå till!

För: 4 personer (2 klyftor per person)

2 röda paprikor
1/4 gul lök
1 msk pumpafrö
2 msk svarta kalamataoliver
150g fetaost
125g mozzarella
1 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
färsk timjan och oregano
salt, peppar

1. Kärna ur och dela paprikan i fyra bitar på längden (som breda klyftor).

2. Hacka gul lök. Finhacka mozzarellan, smula ner fetaosten och rör ihop med crème fraîche.

3. Rosta pumpafröna i i lite olja i en stekpanna. Dela oliverna på längden och ha ner dessa samt pumpafröna i röran.

4. Pressa i vitlök och plocka i färsk oregano och timjan. Salta och pepra. Fyll paprikaklyftorna med röran.

5. Grilla paprikorna till den börjar bli sotiga i botten och osten börjar smälta.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.