Stekt fiskfilé med rostad kantarell och potatissallad

Ännu ett kantarellrecept

Det kan aldrig bli för många kantarellrecept. Särskilt inte den här tiden på året när skogen vimlar av god svamp. Den här middagsrätten, stekt fiskfilé med rostad kantarell och potatissallad, har en härlig sensommarkänsla över sig. Har man grillen framme kan man gott grilla de mumsiga fiskklämmorna på ett grillnät, annars går det lika bra i en stekpanna.

God mat till helgmiddagen

Den som har smakat på tryffelsalami vet också hur fantastiskt god denna korv är. I vanliga fall hittar man den i manuella disken i butiken där de skivar upp den åt dig. När skivorna är riktigt lövtunna är det underbart att mumsa på när maten lagas, att ha som förplock till minglet eller till en buffé. Självklart är det också kanongott att som i det här receptet fylla fisken med. Fler goda recept som passar till helgen hittar du här.

Pangasius och hajmal

Pangasius, som också kallas hajmal är en underskattad fisk som en del rynkar på näsan åt. Dock kan man hitta den till bra pris samtidigt som den har god smak och är lätthanterad. Den också miljöcertifierad enligt ASC vilket innebär att den har grönt ljus i WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur. Vill du inte använda pangasius går det bra att byta mot torskfilé, sejfilé, kolja eller hälleflundra.

» Här hittar du fler goda recept med vit fisk

Råvaror, potatis, kantareller och bönorPangasius med tryffelsalami och rostad kantarell- och potatissalladRostad potatis och kantareller med balsamico

Stekt fiskfilé med rostad kantarell och potatissallad

För: 4 personer

Stekt fiskfilé med rostad kantarell och potatissallad

Parmesancreme:

2 dl finriven parmesanost
3 dl crème fraîche (34%)
salt

Rostad kantarell- och potatissallad:

900g småpotatis
300g färska kantareller
1 knippe bladpersilja
0,5 dl hackad gräslök
3 msk crema di balsamico (balsamic cream)
salt

Fiskklämmor med tryffelsalami:

8 mindre pangasiusfiléer eller annan vit fisk (80g st)
50g tryffelsalami
10 cm purjolök

Ångkokta grönsaker:

300g vaxbönor
5 morötter
salt

1. Riv parmesanosten så litet som möjligt. Blanda ihop med creme fraiche och en nypa salt. Ställ svalt.

2. Gnugga potatisen och halvera eventuellt stora potatisar. Fördela ut i en ungform och salta. Ställ in i 225° i 15 minuter. Rensa kantarellerna. Tag ut potatisen och strössla ut kantarellerna och ställ in ytterligare 15-25 minuter. Tag ut formen och strössla över hackade örter och balsamico.

3. Lägg ut 4 fiskfiléer och fördela ut rader med tunt skivad tryffelsalami ovanpå. Tunnskiva purjolöken och strössla över. Salta och peppra och lägg på den andra fiskfilén ovanpå. Stek fiskarna gyllenbruna i smör.

4. Ångkoka vaxbönor och stavar av morot tillsammans med lite salt. Servera med lite skirat smör ovanpå.

Stekt fiskfilé med rostad kantarell och potatissallad


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.