Apelsinsill: Lättlagad sill med smak av apelsin

Apelsinsill till midsommar, jul eller påsk

Denna påsk bjöd min pappa på en riktigt god sill. När jag hörde att det var apelsin i blev jag först lite skeptisk – och inte bara jag för den delen, för jag såg allt hur alla i sällskapet rynkade lite på ögonbrynen. Men oj vad god den var! Att apelsin skulle gifta sig så bra med sill hade man knappast trott, men den blev snabbt en favorit hos alla och kommer helt klart att göras om till midsommar.

Snabblagat sillrecept

Denna gula och fina apelsinsill går snabbt att fixa tack vare att den görs med Abbas 5-minuterssill. Den är bara att skära till och blanda med de smaker man själv vill – som i det här faller med creme fraiche och apelsin. Njut av den till sill-lunchen med ägg, kokt potatis, gräddfil med gräslök och kavring med smakrik ost. Självklart passar den precis lika bra till jul och till midsommar.

» Ännu fler recept med sill hittar du här.

Apelsinsill: Lättlagad sill med smak av apelsin

För: 4 personer

Apelsinsill

1 burk 5-minuterssill
1/2 apelsin
3 cm purjolök
1,5 dl creme fraiche
1 nypa acho chilipeppar
salt, peppar

1. Häll av lagen från sillen. SKär den till mindre bitar om den är som filéer. Skala och filéa ur fruktköttet på apelsinen. Finstrimla purjolöken.

2. Blanda creme fraiche med en nypa acho chilipeppar samt salt och peppar. Ha ner sill, purjolök och apelsin.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.