Fyllda paprikaklyftor med getost och trattkantareller

Glutenfria, vegetariska tilltugg på buffén

Jag gillar att hitta på recept med paprika – som dessa fyllda paprikaklyftor med getost och trattkantareller. Använder man paprika som den är så är den krispig och söt. Rostar man den får man en nötigare karaktär med en helt annan typ av sötma som är djup och fin. Paprika är även behändigt eftersom dess fruktkött är styvt och kan funka bra att skeda upp saker med – exempelvis om man vill ha en glutenfri sked eller underlag.

Madeleine dukar

Buffébord

Enkelt och lättlagat

Paprika kan skära både till klyftor eller halvor och sedan fylla med saker. Det gillar jag! Ja, när man tänke rpå det finns det en uppsjö med roliga saker att hitta på med paprika. Det finns förstås olika färger som smakar lite olika. Dessa paprikaklyftor tillagas i ugnen och är ett härligt tillbehör till middagen. De funkar också utmärkt att duka fram vid en buffé eller att servera som ett tilltugg när man minglar och vill ha något glutenfritt och LCHF-anpassat att bjuda på. De passar också vegetarianer som äter lakto-vegetariskt.

Smidigt är bara mellannamnet eftersom de är enkla att göra och ett stort lass kan göras på en gång. Innehållet kommer garanterat att glida av när det värms upp, men det är bara att skeda på igen och låta svalna, då blir de supergoda.

» Här hittar du fler godsaker att servera till buffén

Fyllda paprikaklyftor med getost och trattkantareller

För: cirka 8 personer som buffé (12 klyftor)

Fyllda paprikaklyftor med getost och trattkantareller

2 stora röda paprikor
200g färsk getost
125g mozzarella
100g stekta trattkantareller eller annan svamp (cirka 200 rå)
1 knippe färsk oregano
salt, peppar, persillade

1. Tvätta och kärna ur paprikan. Skär varje paprika i 6 klyftor.

2. Smula getosten och lägg ner i en skål. Hacka mozzarellan och blanda ihop med getost och stekt svamp (stek svampen tills vätskan försvunnit och ha sedan i en klick smör och smaka av med salt, peppar och gärna en pressad vitlöksklyfta). Riv ner oregano och krydda.

3. Klicka ut röran i varje paprikaklyfta. Platta till det lite så att det blir kompakt och håller ihop. Lägg klyftorna på bakplåtspapper på en plåt. Hetta upp ugnen till 250°C och ställ in plåten. Låt stå i cirka 15 minuter. Tag ut, skotta upp innehållet på paprikan och ställ sedan svalt ett par minuter innan servering så att de hinner stelna till.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.