Paprikor fyllda med falukorv, lök och färskost

Fyllda paprikor på annorlunda vis

Fyllda paprikor är typisk sommarmat som många väljer att grilla. De vanligaste fyllningarna brukar vara köttfärs, ost eller något vegetariskt – spana exempelvis in dessa andra recept på fyllda paprikor. Eller varför inte prova ett ny variant med fyllda paprikor? Dessa paprikor fyllda med falukorv, lök och färskost är en barnvänlig rätt som lagas i ugnen. Jag väljer att servera paprikorna med en lins- och quinoasallad som både är lite rik på mineraler, lite mer protein samt glutenfri. Alla barn gillar kanske inte linser eller quinoa, då kan den lätt bytas mot potatis, ris eller pasta.

Barnvänlig mat som lagas i ugnen

Denna rätt görs som sagt i ugnen eftersom det är ett enkelt sätt att laga mat på. Mat som lagas i ugn passar också året om. Självklart kan paprikorna grillas om man så önskar. Är man inget fan av falukorv kan man byta mot den sortens korv man föredrar. Variera smakerna genom att byta den naturella färskosten mot en smaksatt sorts ost. För en mer vuxen framtoning på det hela kan man välja fetaost eller getost i paprikorna.

Jag tycker dessa fyllda paprikor är ganska ”halloweeniga”. De ser helt enkelt lite ut som en pumpa med innehåll. Varför inte servera dem som en skojig vardagsrätt till Halloween eller allhelgonahelgen?

» Här hittar du fler familjevänliga recept

Paprikor fyllda med falukorv, lök och färskost

För: 4 personer

Paprikor fyllda med falukorv, lök och färskost

Falukorvsfyllda paprikor:

600g falukorv
1/2 gul lök
1 ägg
200g naturell färskost
4 stora gula paprikor
salt, peppar

Lins- och quinoasallad:

5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1,5 dl quinoa
1,5 dl röda linser
1/2 kruka färsk persilja

  • Tärna falukorven smått och hacka lök. Blanda allt i en skål tillsammans med ägg, färskost, salt och peppar. Skär av toppen på paprikorna där skaftet sitter och skär bort kärnhus. Fyll paprikorna med korvröran och rada upp dem i en ugnsfast form. Lägg paprikalocken bredvid i formen. Grädda längst ner i ugnen i cirka 30 minuter i 225°C.
  • Koka upp vatten med en buljongtärning. När vattnet kokar, ha i quinoan och dra ner värmen så att det bara sjuder. Låt puttra i 10 minuter. Rör sedan ner linserna och låt allt sjuda ytterligare 10-12 minuter under lock. Ställ åt sidan och rör ner klippt, färsk persilja.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.