Parmesanfylld fläskytterfilé med melonsallad och rödklövercreme

Gott med melon och ätbara blommor

Hur gott är det inte att blanda ner melon i salladen? Det blir så fräscht och fruktigt. Kombinera med fläskytterfilé som fylls med en krämig och smakrik creme, samt en rolig sås gjord på blommor.

Recept med fläskytterfilé

Att fläskytterfilé skulle vara sämre kött måste ha varit en gnällspik som sagt, för det är ett prima val för lite pengar. Fläskytterfilé är lite mer kompakt är fläskfilé och dessutom lättare att göra roliga saker med eftersom biten är bredare. Att helgrilla blir toppen! Låt den ligga i en marinad under dagen så blir den smakrik.

Melonsallad med frön

Rödklövercreme

Rödlköver

Parmesanfylld fläskytterfilé med melonsallad och rödklöver

För: 4 personer

Parmesanfylld fläskytterfilé med melonsallad och rödklövercreme

Parmesanfylld fläskytterfilé:

900g fläskytterfilé
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1,5 dl riven parmesanost
0,5 dl crème fraîche
1 tsk olivolja
salt, peppar

Rödklövercreme:

1 dl rödklöverblommor
1/4 citron (skal)
2 msk kapris
1 tsk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande smör
2 dl crème fraîche
salt, peppar

Melonsallad:

2 stockar broccoli
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
1/4 vattenmelon
1/2 nätmelon
1 huvud romansallad (ca 10 stora blad)
1 bit grilloumi (200g)
4 champinjoner

1. Ansa fläskytterfilén och marinera i valfri marinad. Rör ihop vitlök med sambal oelek, riven parmesanost, creme fraiche och olivolja.

2. Snoppa av blommknopparna från fästena på rödklövren och hacka dem. Rör ihop med rivet citronskal, och hackad kapris. Pressa ner vitlöken i en skål, klicka över smör och micra ca 30 sekunder. Rör ihop vitlöken med creme fraiche och resten av hacket. Smaka av med vinäger och kryddor.

3. Skiva upp broccolistammarna och koka lätt i saltat vatten i ca 5 minuter. Rosta pumpa- och sesamfrön i en skvätt olja på medelvärme och rör om då och då så att de inte bränns vid. Tärna upp vatten- och nätmelon, vänd ihop med sallad, frön, broccoli och skivade champinjoner.

4. Grilla på köttet hårt så att det får yta. Sänk sedan värmen eller höj gallret. Lägg fläskytterfilén med bredaste sidan uppåt, skär ett snitt längs med och klicka i parmesancremen. Grilla upp skivad grilloumi vid sidan om. Tärna upp och ha ner i salladen.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.