Päronvåfflor med kanel och vaniljkesella

Goda våfflor med kesella

Hur gott är det inte med våfflor? Dessa päronvåfflor med kanel och vaniljkesella är både goda och lätta att göra. En del av mjölbasen byts ut mot rågmjöl för lite rustikare känsla på det hela. Själva våfflan smaksätts med päron och kanel vilket blir väldigt gott till vaniljkesellan – lite som en äppelpaj. Precis som du säkert kan räkna ut går det lika bra att byta ut päronen mot äpple om man så vill.

Annorlunda recept på våfflor

Söker du ännu fler våffelrecept kan du kika på denna sida där det finns massor av goda våfflor att välja och vraka bland – allt ifrån glutenfria våfflor, träningsvåfflor, matvåfflor och de läckra röda våfflorna som gör sig extra fint till alla hjärtans dag.

Päronvåfflor med kanel och vaniljkesella

För: 4 personer

Päronvåfflor med kanel och vaniljkesella

Våffelsmet:

2,5 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
3 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 bruna päron
4 dl mjölk
50g smör
1 msk socker
1 tsk salt

Topping:

1 burk vaniljkesella
riven muskot

1. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver och kanel i en bunke.

2. Kärna ur och mosa eller mixa päronet. Blanda med smält smör samt mjölk och mjölbasen. Sockra och salta.

3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Toppa med vaniljkesella och lite muskot.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.