Ägg med rom

Inspirerande påskrecept

Kära vänner, det är dags att vässa äggmålarskillsen och ta fram nästa låda med pynt. Snart är det nämligen dags för ledighet och påsk! Tjiho!

Påsken är min absoluta högtid av dem alla. Ja må vara en äggfanatiker, men det är inte så att jag är besatt av påskris eller hönor på något vis. Nej, det jag gillar lite extra är att det börjar bli ljusare ute och mer färg i hemmen. Dessutom är det en mer avslappnad högtid där stressen kring julmat och julklappar uteblir. Något in och ut-kånkande av midsommarbordet blir det inte heller tal om.

Så, vad ska man då äta till påsk?

Självklart faller valet på sill, ägg och potatis till lunch. Sillen kan varieras med olika smaksättningar och ambitionsnivån sätter man själv. Trots att man kan bli så mätt att man kvider är det alltid lika gott. Här nedan får du tips på tre, goda sillar som man kan göra själv i en handvändning.

Och till middag?

Typiskt påskiga inslag på middagsbordet är lamm och kyckling. Har du inte redan haft grillpremiär är påsken ett ypperligt tillfälle att börja. Gemene svensken börjar grilla någon gång i april, men då vi har en relativt tidig påsk detta år så det är lika bra att sätta igång. Varför inte testa något av de goda recepten som följer? Fler påskrecept kan du hitta under kategorin påsk.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.