Påskiga wraps med kyckling, äggröra och korv

Påskmat att äta utomhus

Det är kanske inte alla år man firar påsk utomhus, men i år kan det definitivt bli så. Vi firar alltid påsk på mina föräldrars landställe. Så fort det är fint väder brukar vi sitta ute i solen och äta påsklunchen – ibland ganska så påpaltade med varma kläder. Vi får se hur påsken bli i år, men med tanke på att den ligger lite senare på året kanske vi har tur med vädret.

Dessa påskiga wraps med kyckling, äggröra och korv är perfekta att servera utomhus till påsk. Ja, de går så klart bra att äta inomhus också, så oroa dig inte för det. Wrapsen, som man också kan kalla för tunnbrödswraps eller tunnbrödsklämmor, fyller jag med äggröra, stekt kyckling och cognacsmedwurst – alltså skivat smörgåspålägg som man i vanliga fall lägger på mackan. Korv och kyckling är en helt fenomenal kombination som du bara måste prova om du inte redan gjort det. Korven adderar med smak och lite fett till kycklingens ganska snälla smak och låga fetthalt.

Morotssoppa med curry

Servera wrapsen med en soppa till

Wrapsen sveper jag in i tunnbröd, och på tunnbrödet brer jag först på ett ordentligt lager med philadelphiaost för att få in lite mer syrlighet och krämighet. Ett blad sallad för lite krisp och fräschör och sedan är de klara. Hur enkelt och gott som hest! Ingredienserna till wrapsen kan man göra i förväg. Sedan serverar man wrapsen ljumma eller kalla.

Ett tips är att dela ut wrapsen i värmetåliga glas eller koppar. Slå sedan upp en god soppa i glasen så får man något mer, värmande i magen. Min favorit är denna morotssoppa med curry, men även sparrissoppa eller nässelsoppa passar fint den här tiden på året.

» Här hittar du fler recept på god påskmat

Påskiga wraps med kyckling, äggröra och korv

Påskiga wraps med kyckling, äggröra och korv

8 stycken

1 stor kycklingfilé
salt, peppar

Äggröra:

4 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 krm lökpulver
salt, peppar

Tillbehör:

4 tunnbröd
100g naturell färskost
8 skivor rökt cognacsmedwurst
4–8 blad romansallad

  • Tina kycklingfilén om den är fryst. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tills den kommit upp i en innertemperatur på cirka 66 grader. Vänd den några gånger under stekningen och salta och peppra. Lägg av på en skärbräda och låt vila i 10 minuter. Strimla kycklingen på längden med en kniv.
  • Skölj ur stekpannan och ha i ägg, grädde och riven ost. Blanda allt och krydda ett varv. Stek under omrörning på medelvärme tills äggröran börjar stelna till men fortfarande är lite krämig.
  • Lägg ut tunnbröden och bre på ett tjockt lager färskost. Dela tunnbröden mitt itu på längden. Lägg en korvskiva i ena änden och fördela ut äggröra och kyckling. Lägg på ett salladsblad ovanpå och rulla ihop så fyllningen kommer innerst i rullen. Skär till lite bakplåtspapper eller aluminiumfolie och linda nedtill runt rullarna och fäst med ett snöre.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.