Pastagratäng med falukorv och broccoli

Enkel vardagsmat

I söndags kväll såg vi på en film som hette ”City Island”. En lite småskojig rulle om en familj där alla familjemedlemmarna ljuger för varandra. I filmen var det en scen då de satt samlade och åt middag tillsammans. Det såg ut att kunna har varit någon typ av pastagratäng. Jag blev förstås supersugen eftersom pasta är något jag äter väldigt sällan. Så igår fick det lyxas till med en pastagratäng.

Den här gratängen är enkel att göra vilket är perfekt på vardagar när man har ont om tid. Satsa på riktigt str pasta så kan den suga i sig av smakerna och fyllas av den goda såsen.

Pastagratäng med falukorv och broccoli

För: 4 personer
Temperatur: 225°

Pastagratäng med falukorv och broccoli

500g pasta, ex Lumaconi eller Penne Rigate
1 broccolihuvud (250g)
400g blomkål
1 gul lök
3 msk kapris
10 bitar soltorkade tomater
1 dl svarta urkärnade oliver
800g falukorv
250g mozzarella (2 paket)
4 dl grädde
3 ägg
salt, peppar, oregano

1. Koka pastan i saltat vatten. Koka den gärna lite kortare än vad som är angivet på förpackningen så blir den inte så sladdrig. Häll ner i en stor ugnsfast form – gärna i teflon.

2. Fördela broccoli och blomkål i lagom stora bitar och koka lätt i saltat vatten, cirka 5 minuter.

3. Hacka lök, kapris och strimla soltorkade tomater. Häll ner hacket och oliverna i ugnsformen. Skiva och skär falukorven till stavar och ha ner i formen. Blanda allt innehåll i formen och strössla över hackad mozzarella.

4. Vispa ihop ägg med grädde och kryddor och häll sedan över innehållet i formen. Grädda i cirka 20-30 minuter i 225°C. Låt den stå till sig innan servering.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.