Pastakuddar med kyckling, salami, broccoli och tomater

Enkel och snabblagad vardagsmat

Här om dagen fick jag ett sug efter kyckling och pepprig salami. Jag hade dessutom ganska ont om tid och behövde svänga ihop något snabbt och enkelt till middag. Suget fick bestämma och så blev denna middagsrätt bestående av pastakuddar med kyckling, salami, broccoli och tomater till. Jag minns en rät min pappa brukade laga när jag var lite yngre. Den bestod just av salami, kyckling och pasta, men de var uppradade på ett avlångt fat. Kanske var det denna rätt som gjorde mig sugen på denna pastarätt?

Superenkel pasta

Efter en snabb tur till matbutiken och en ännu snabbare ihopsvängning av ingredienserna blev det en god pastarätt där broccoli och färska tomater fick addera fräschör och lite mer matighet. För att det inte ska bli torrt behövs också en sås. Jag rör ihop creme fraiche med sweet chilisås, salt, peppar och oregano, men man för enkelhetens skull ta en färdig smaksatt creme fraiche. Kycklingfiléerna penslar jag under stekningen med senap som jag rört ihop med olja för att ge god smak.

» Här hittar du fler goda pastarecept

Pastakuddar med kyckling, salami, broccoli och tomater

Pastakuddar med kyckling, salami, broccoli och tomater

För: 4 personer

Kycklingfiléer:

3 kycklingfiléer
2 msk olja
2 tsk skånsk senap
salt, peppar, vitlökspulver

250g broccoli
200g chili- eller pepparsalami
2 tomater
4 dl creme fraiche
3 msk sweet chilisås
salt, peppar, oregano
2 paket färska pastakuddar med ricotta och spenat

  • Pensla kycklingfiléerna med skånsk senap och genomstek dem. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Skiva upp till serveringen.
  • Skär broccolin till mindre träd. Skär bort den träiga delen på stammen och skiva resten stammen. Sjud broccolin i saltat vatten i cirka 5 minuter. Slå av vattnet och blanda med strimlad salami och tärnad tomat.
  • Rör ihop creme fraiche med sweet chilisås, salt, peppar och oregano.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fördela ut allt på tallrikar och klicka på såsen.
Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.