Fick ett sug efter kyckling och pepprig salami och hade dessutom ont om tid. Efter en snabb tur till matbutiken och en ännu snabbare ihopsvängning av ingredienserna blev det en god pastarätt med broccoli och färska tomater. Riktigt gott som det är, eller med en klick chili-creme fraiche på toppen.

2 kycklingfiléer
1 tsk skånsk senap
100g chili- eller pepparsalami
1 broccolibukett
1 tomat
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan, oregano
1 förpackning pastakuddar med ricotta och spenat

1. Pensla kycklingfiléerna med skånsk senap och genomstek dem med pressad vitlök och kryddor.

2. Strimla upp salamin och koka mindre buketter av broccoli lätt i saltat vatten. Skär tomaten i bitar.

3. Koka pastan och lägg upp i botten av en tallrik. Sprid ut broccoli, tomat, salami och mindre bitar av kyckling ovanpå. Servera förslagsvis med en klick av creme fraiche blandad med salt, peppar och sweet chilisås.

Fick ett sug efter kyckling och pepprig salami och hade dessutom ont om tid. Efter en snabb tur till matbutiken och en ännu snabbare ihopsvängning av ingredienserna blev det en god pastarätt med broccoli och färska tomater. Riktigt gott som det är, eller med en klick chili-creme fraiche på toppen. 2 kycklingfiléer 1 tsk skånsk […]