Pastakuddar i tomatsås med paprika, vitlök och kapris

Enkel vego till middag

När man lagar så mycket mat som jag gör så vill man emellanåt ha något lite enklare. Som dessa pastakuddar i tomatsås med paprika, vitlök och kapris. Till denna rätt står jag ine och gör pastakuddarna. Det kan man förstås göra om man vill, men jag köper färdiga – helst med ett köttfritt innehåll eftersom jag tycker det är godast. Oftast blir det blir det någon lite mildare sort med ricotta och örter så att såsen får sköta snacket. Beroende på vad man väljer för pasta till rätten blir den antingen lakto-vegetarisk, ovo-vegetarisk eller helt vegansk. det beror som sagt på om pastan är äggfri och om den innehåller mejeri eller inte.

Pastasås med krossade tomater

Till pastan gör jag en enkel sås av gul lök och vitlök, vilket är mer eller mindre obligatoriskt i det mesta jag lagar. Både gul och vit lök är ju så gott så det hammar i mycket av min mat. Jag har också i två sorters paprika – gul och röd, men det berodde mest på att vi hade båda sorterna hemma och de behövde tas hand om. Man kan naturligtvis bara ta det ena eller det andra för att hålla det enkelt. Möjligtvis då gul för att det då blir lite mer färg på såsen. Ursprungligen hade jag egentligen inte ens tänk att ha i paprika, just för att göra det så enkelt som möjligt, men eftersom de behövde tas hand om hamnade de där i. Jag tycker dessutom att det blev lite mer fyllighet på såsen samt att sötman i paprikan gav den en trevlig knuff.

I med lite kapris, krossade tomater, kryddor, olja och balsamvinäger. Sedan är såsen klar. Koka pastan och blanda med såsen, sedan är middagen redo att mumsas upp. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att svänga ihop en enkel vardagsrätt. Toppa gärna med några blad färsk basilika om du har tillgång till det. Det ger pastan en härlig kryddighet samt en fin färgklick på toppen.

» Fler goda pastarecept hittar du här

Pastakuddar i tomatsås med paprika, vitlök och kapris

Pastakuddar i tomatsås med paprika, vitlök och kapris

För: 4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
0,5 dl kapris
olja att steka i
1 tsk torkad oregano
500g krossade tomater
0,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar
färsk basilika

2–3 paket fyllda pastakuddar

  • Hacka gul lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikorna. grovhacka kaprisen.
  • Värm en skvätt olja i en stekpanna och lägg i den gula löken. Låt den mjukna på låg värme och lägg sedan i vitlök och paprika. Låt paprikan mjukna på medelvärme. Rör sedan i kapris, krossade tomater, vatten, olja och balsamvinäger. Smula över oregano och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra medan du kokar pastan.
  • Koka pastakuddarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med såsen, lägg upp i skålar och dekorera med färsk basilika och gärna lite färsk timjan.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.