Penne med kyckling, grön paprika och soltorkade tomater

Enkel vardagsmat

Enkel pasta är något av det bästa jag vet. Dessa enkla pastarätter blir oftast till när vi jobbat sent inpå kvällen ute på tomten. När vi kommer in tittar jag och sambon trött på varandra. ”Pasta?”, brukar jag föreslå. Och han aldrig tackar nej.

Denna penne med kyckling, grön paprika och soltorkade tomater är en enkel pasta som blev till när vi samtidigt behövde rensa lite i kylen. Paprikan började se lite trött ut och vi hade en del grädde som passerat bäst före för några veckor sedan. För att få ihop det till en komplett pastarätt adderade vi soltorkade tomater, lök och kyckling. Och lite kryddor, förstås. Det hela blir en snabbfixad vardagspasta som känns lite vårig tack vare att den är lite lättare i stilen. Men, visst passar den att laga året tunt.

Pasta med kyckling och grönsaker

Vi har ätit ganska mycket spaghetti på sistone, så till denna rätt blev jag sugen på en kortare pastavariant. Därför fick det bli min gamla favorit penne rigate. Du kan naturligtvis ta vilken pastasort du vill. Spaghetti eller tagliatelle, om du är sugen på det. Eller varför inte gnocchi eller pastaspiraler. Jag tycker att cirka 400 gram är rätt lagom för fyra personer när man väljer de korta pastasorterna. Av spaghetti brukar det behövas lite mindre. Men, det beror ju så klart på hur stor man är i maten.

» Här hittar du fler goda pastarecept

Penne med kyckling, grön paprika och soltorkade tomater

Penne med kyckling, grön paprika och soltorkade tomater

För: 4 personer

2 stor kycklingfiléer
1 gul lök
1 grön paprika
8 bitar soltorkade tomater i olja
smör
5 dl vispgrädde
1 tsk gul curry
2 krm spiskummin
2 krm vitlökspulver
salt, svartpeppar
300–400g penne rigate

  • Tina kycklingen om den är fryst och strimla den sedan. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla de soltorkade tomaterna.
  • Ha ner kycklingen i en stekpanna och stek i smör så den får yta. Salta och peppra. Lyft ur kycklingen.
  • Ha ner löken i en klick smör och och stek på medelvärme tills den mjuknat. Ha ner paprikan och låt den mjukna. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och ha ner de soltorkade tomaterna. Rör i grädde, curry, spiskummin, vitlökspulver och salta och peppra. Låt det hela stå och småputtra på låg värme.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Servera med färskmalen svartpeppar.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.