Pimientos de Padrón

Små stekta gröna paprikor

Den här veckan laddar vi på med goda tillbehör till grillen. Ibland söker man trots bara inspiration och vill inte ha ett recept på en hel rätt – då har du hamnat helt rätt. Här finns massor av goda tillbehör till middagen med allt ifrån sallader och röror till goda såser och småplock.

Var kan man köpa Pimientos de Padrón?

Pimientos de PadrónUnder denna vecka har man också kunnat hitta det goda receptet på Curryhummus och det på supergod Baconchutney. Både dessa är goda tillbehör till hamburgare, spett och annat gott som hamnar på grillen. Dessa Pimientos de Padrón är lätta att göra och goda att snacksa på medan middagen lagas eller att servera som ett tillbehör till middagen. Jag har fått lite frågor på var man kan köpa Pimientos de Padrón och dessa hittade jag i en prasslig påse i grönsaksdisken på ICA.

Vad är Pimientos de Padrón?

Pimientos de Padrón är små gröna paprikor som man låter blåsas upp i olja och sedan smular flingsalt över. Att äta dessa är lite som rysk roulette då var tionde paprika faktiskt är het. De nio där emellan är dock helt snälla och milda – och om sanningen ska fram är jag nästan lite besviken eftersom jag älskar het mat och aldrig har lyckats stöta på en enda het rackare. Här kommer världens enklaste recept på ett gott tillbehör i tre steg. Servera förslagsvis med en en sjysst IPA – och glömt inte att ha ett lock till stekpannan nära till hands.

Pimientos de Padrón

För: 4 personer

Pimientos de Padrón

100g Pimientos de Padrón (gröna minipaprikor)
2 dl olja
flingsalt

1. Skölj och torka sedan minipaprikorna noga.

2. Värm en stekpanna med olja. När oljan är varm ha ner paprikorna. Lägg på locket och skaka runt dem då och då. När de fått bubbliga skal efter några minuter, låt dem rinna av på ett papper. Smula över flingsalt och servera.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.