Pimientos de padron med mandel och fetaost

Ett gott tillbehör till grillat, burgare och tacos

Har du någonsin råkat ut för en het pimiento de padron? Det har i alla fall inte jag. Jag väntar fortfarande på att dagen ska komma, men hittills har det inte skett. Det vore spännande att få känna på hur heta de kan vara. Pimientos de padron, som är en mild och liten grön pepparfrukt, som säljs i tråg eller påsar i butik. Vanligast är att man steker sina padrones i olja så de blåser upp sig lite och sedan drar över lite flingsalt.

Förr brukade jag hetta upp oljan och sedan lägga padronesarna där i när oljan var varm. Det kan bli ett väldigt spottande och fräsande i pannan – särskilt om padronesarna inte är helt torra. Det är också risk att de blir brända och blåser upp sig för fort. Därför har jag nu börjat tillaga pimientos de padron på ett nytt vis som blir mycket bättre;

Bästa sättet att tillaga Pimientos de padron

Jag häller oljan i pannan – det ska vara ett täckande lager – sedan lägger jag i padronesarna direkt så de får värmas samtidigt som oljan. De får inte gå för hett för då blir de brända – medeltemperatur är lagom. Skaka pannan under tillagningen eller vänd dina padrones med en stekpincett.

Detta recept på pimientos de padron med mandel och fetaost är ett gott tillbehör till såväl grillat som hamburgare eller tacos. Istället för att bara fräsa padronesarna i olja smular man sedan över lite flingsalt, fetaost och mandelflarn. Det blir så gott och mycket roligare som tillbehör. Varför inte prova något nytt?

Padrones med fetaost och mandel

Padrones med feta och mandel

För: 4 personer som tillbehör

250g padrones
1-1,5 dl olja
3 stora vitlöksklyftor
flingsalt
0,5 dl mandelspån
150g fetaost

  • Häll ner ett täckande lager olja i en kall stekpanna med lock och ha ner padronesarna. Lägg på locket. När värmen början öka i stekpannan, skaka den med jämna mellanrum så paprikorna får en jämn yta. Vänd dem med en stekpincett om de är svåra att få runt.
  • Smula över flingsalt och finhackad vitlök när de fått fin yta runt om och värm ytterligare någon minut. Strössla över mandelspån och låt svalna. Smula över fetaosten vid servering.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.