Pitaquesadillas med skinka, grillad paprika och marinerad zucchini

Quesadillas med pitabröd

Den här smaskiga quesadillan görs med pitabröd istället för tortillabröd. Det blir en knaprig och krämig variant och påminner mycket om pizza. Varför inte fixa i förväg och ha med på picknicken?

En vanlig quesadilla brukar man inte ha ägg till, men eftersom dessa innehåller mycket fyllning, samt att pitabröd blir knapriga när de tillagas är det bra att ta hjälp av ägg för att hålla ihop det hela. Använder du tortillabröd kan äggen uteslutas.

Quesadillas med mozzarella, skinka och grillad paprika

För: 4 personer

Pitaquesadillas med skinka, grillad paprika och marinerad zucchini

Marinerad Zucchini:

1/2 zucchini
1 msk sweet chilisås
1 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
salt, peppar, vitlökspulver, oregano

Tillbehör:

1 röd paprika
4 stora champinjoner
1 vitlöksklyfta
1/2 röd lök
1 tomat
125g mozzarella
4 skivor påläggsskinka
1 ägg
100g philadelphia
1 paket pitabröd

1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skiva upp zucchinin och lägg i en skål. Häll på marinaden och låt ligga cirka en timme.

2. Kärna ut och dela paprikan i klyftor. Rosta på i en torr stekpanna och stek till de blivit lite sotiga.

3. Skiva champinjonerna och fräs dem i panna med smör och pressad vitlök.

4. Skiva lök, tomat och skinka. Ha ner allt i en bunke tillsammans med zucchini, paprika och champinjoner. Rör ner ett ägg och smaka av med salt och peppar. Skiva mozzarella tunt.

5. Dela pitabröden och bred på philadelphia. Fördela grönsaksblandningen på undre pitabrödet och toppa med mozzarella. Lägg på pita-locket och stek på mediumvärme eller grilla till de har fått fin färg och håller ihop. Pressa gärna ihop försiktigt under stekningen så att mozzarellan får kontakt med båda brödskivorna. Servera med lite ruccola


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.