Pitza

Vilken av dessa två varianter man än väljer så är Pitza otroligt och tidssparande enkelt att göra. Ja du läste rätt, det är inte felstavat. Anledningen till att de inte heter pizza är för att de görs på pitabröd. Man gör alltså på samma vis som en vanlig pizza, men istället för att knåda en deg använder man färdiga pitabröd som botten.

Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt – bara att pryttla på det man är sugen på. Vill du inte själv komponera din egen topping så kommer här två goda varianter som inspiration.

Pitza med salami och skinka

2 stycken
Temperatur: 225°

Pitza med salami och skinka

2 pitabröd
4 msk tomatpuré
75g fetaost
8 skivor lufttorkad skinka
2 färska champinjoner
3 st cocktailtomater
5 blad färsk basilika
20g rucola
1 dl riven ost
salt, peppar, oregano

1. Lägg upp pitabröden på ett bakplåtspapper på en plåt och bred på tomatpurén. Smula fetaost över och fördela ut remsor av serrano och skivor av champinjoner.

2. Halvera cocktailtomaterna och fördela ut dessa, rucola samt strimlad basilika. Avsluta med riven ost och kryddor. Ha inne i 225° till osten har smält (ca 10 minuter).

Pitza med libanesisk fyllning

2 stycken
Temperatur: 225°

Pitza med libanesisk fyllning

2 pitabröd
4 msk tomatpuré
75g fetaost
4 skivor chili-pålägsssalami
1/2 röd paprika
3 st cocktailtomater
1 dl kikärtor
1-2 msk vatten
5 blad färsk mynta
1 dl riven ost
salt, peppar, oregano

1. Lägg upp pitabröden på ett bakplåtspapper på en plåt och bred på tomatpurén. Smula fetaost över och fördela ut strimlor av påläggssalami, paprika och halverade cocktailtomater.

2. Mosa ihop kikärtorna med vatten och salt och klicka ut över pitzan. Strimla mynta och fördela ut och toppa sedan med riven ost och några drag med pepparkvarnen. Ha inne i 225° till osten har smält (ca 10 minuter).


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.