Pop-ägg

Julklappstips, recept och dryckesprovningar

Så här kring jul är det mycket att hålla reda på, kakor ska bakas, sill ska läggas in och julklappar ska handlas. Jag är en ganska strukturerad person, och för att få koll på saker och ting gör jag listor som jag kan pricka av i tur och ordning. Helst ska listorna vara analoga så att man kan stryka med en penna och på så vis känna sig lite extra duktig när man fått det gjort och kan kasta lappen i soporna.

Variation på ägg med rom och lök

När man skriver i en blogg varje dag är det ännu mer att hålla reda på. Man vill ju få en bra variation mellan julklappstips, recept och dryckesprovningar – och förstås i god tid så att de som vill ska hinna laga det. För att hålla koll på det hela har jag ordnat en kalender med små post it-lappar som man kan flytta runt. Det var först idag när jag roddade runt med mina små lappar som jag insåg vad fort tiden har gått. Vi är redan halvvägs in i december, Lucia är avklarad och om mindre än två veckor är det julafton.

Man kan ju fundera över om glaset är halvfullt eller halvtomt, men för tillfället känns det som att julen är ganska kort. Vad är då inte bättre än att mumsa julmat så mycket det bara går?

Plock till Glöggmingel

Vi öppnade en Pistonhead Christmas Carol och fixade ihop fyra olika små julrätter. Här kommer den första av dem, signerad min sambo. Han fick fria händer att fixa något kul av äggen (som är ett måste på julbordet), och oväntat nog trixade han fram dessa ägg med pop corn – oväntat gott.

Pop-ägg – Roliga ägg till buffé och plockmat

Pop-ägg

16 st

8 ägg
1 msk majonäs
3 msk gräddfil
2 msk hickorysås
16 popcorn
chiliflagor
salt, peppar

1. Koka äggen ca 7 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala och skär bort ändarna och dela dem rakt över på höjden.

2. Rör ihop majonäs, gräddfil, hickorysås och kryddor. Klicka ut röran ovanpå varje ägghalva och riv chiliflagor över. Toppa varje ägg med ett poppat popcorn.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.