Potatishalvor med ägg och bacon

Glutenfria, enkla snittar

Nu är det inte långt till valborgsmässoafton. Många passar på att ställa till med kalas och bjuda på god mat. Det kanske ska grillas och minglas med ett glas gott bubbel? Goda rätter som passar på grillen hittar du här. Undrar du kanske också vad du ska ha i glaset? Här hittar du mina bubblande favoriter.

Tips på öl till aptitretarna

En kall öl är förstås också gott. Till dessa snittar rekommenderar jag i så fall Falcon Raw (1484) och Åbro Sigill (1457) som är två lättdruckna favoriter med sommarkänsla. Ska det vara rosévin, prova Jacob’s Creek Shiraz Rosé (6401) eller det mousserande och otroligt prisvärda Rotari Rosé (7701).

Aptitretare innan maten

Innan man ska sätta igång med middagen, eller grilla, kan det vara bra att ha något att mumsa på och stilla hungern med. Dessa små aptitretare är glutenfria och lätta att göra. De passar utmärkt både till påsk, valborg och midsommar – eller varför inte till studentfirandet? Basen består av en potatishalva som toppas med godsaker – i detta fall ägg och bacon. Det blir både färggrannt och gott. Testa denna variant, eller toppa med precis vad du känner för. Både sill, kött och vegetarisk topping passar fint. Fler recept på aptitretare hittar du här.

Potatishalvor med ägg och bacon

8 stycken

Potatishalvor med ägg och bacon

2 ägg
4 små potatisar
salt
1 skiva bacon
några salladsblad
0,5 dl majonnäs
färsk gräslök

1. Koka ägg och potatis separat. Stek baconet.

2. Halvera potatisarna och skär bord en liten bit undertill så de står stadigt. Salta.

3. Lägg på sallad, äggskivor och toppa med en klick majonnäs och en bit bacon. Garnera med gräslök.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.