Potatishalvor med getost och räka

Enkla aptitretare

Ibland när jag lägger upp ett recept här i bloggen kan jag tänka ”men vänta nu, det här är alldeles för enkelt”. Det är å andra sidan de enkla recepten som är allra bäst. Recept måste inte vara knepiga och svåra. Ibland har man ont om tid och vill bara slänga ihop något enkelt. Är man som jag, en sån som inte följer recept, då kan kanske bilden fungera fint som inspiration. Kanske får du någon kul idé?

Dessa potatishalvor med getost och räka är verkligen enkla aptitretare som bara kräver 4 ingredienser, lite kryddor samt tandpetare. Potatisen steker man och toppar sedan med en bit getost och en skalad räka. Dekorera med ett blad färsk koriander och fäst med en tandpetare. Gillar man inte koriander går det precis lika bra att ta ett blad basilika, eller salvia för en vildare ton.

recept till mingel och buffé

Jag använder så kallad färsk getost från President. Denna säljs som Président Petits Chèvres Doux och är en förpackning med två fack där skivad, färsk getost ligger. Denna är krämig, mild och god och utan kanter. Du kan förstås ta gammal hederlig getost om du föredrar det. Även annan ost så som feta eller brie passar bra. Vill du ha receptet lakto-vegetariskt kan du skippa räkan och byta mot soltorkade tomater i olja.

Servera dessa aptitretare till festen som mingelmat till ett glas bubbel eller fördrinken. Perfekt till nyårsafton, sommarfesten eller Mello. Ska du ha buffé funkar de också fint. Bara att ställa fram och låta gästerna plocka själva. Under receptet hittar du ett bra vintips som passar att servera till aptitretarna.

» Här hittar du fler recept på aptitretare

Potatishalvor med getost och räka

16 stycken

Potatishalvor med getost och räka

8 småpotatisar
salt, peppar
16 räkor
100g färsk getost
färsk koriander
16 st tandpetare

  • Gnugga potatisarna rena och halvera dem. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka potatishalvorna knappt mjuka. Slå av vattnet och hetta upp en stekpanna med mycket smör. Stek på potatishalvorna hårt så de får lite stekyta. Smaka av med salt och peppar.
  • Tina och skala räkorna.
  • Skiva getosten till lagom bitar. Lägg upp potatisarna med snittytan nedåt. Lägg på en skiva getost, ett blad koriander och fäst räkan med en tandpetare.

Rekommenderat vin till: Les Fumées Blanches Rosé (22138)

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.