Madeleine Landley

Enkel Potatissallad till Buffé och Picknick

Vädret har varit lite si och så den här sommaren, men vi har å andra sidan hela juli och augusti kvar så nu kan det bara bli bättre. Vi håller tummarna. Oavsett hur vädret är så är det gott med somrig mat. Matiga sallader, rostbiff, grillat kött och kyckling är utmärkt som middagsmat under sommarhalvåret – och förstås, potatissallad.

Recept med ätbara blommor

Prova denna lättlagade potatissallad med dill och creme fraiche. Den är hur god som helst! Det fina är att man göra den i förväg och ställa fram både vid buffé såväl som till picknick. Den blir krämigt god tack vare creme fraiche och ordentligt med dill. Dekorera med lite ätbara blommor. På fotot är potatissalladen dekorerad med lavendel, penséer och löktrav. Visst blir det tjusigt?

» Fler ätbara blommor hittar du här.

Potatissallad med dill och creme fraiche

För: 4 personer

Potatissallad med dill och creme fraiche

1 kg potatis
2 schalottenlökar eller 1 silverlök
1 msk äppelcidervinäger
1 dl kapris
4 dl creme fraiche
4 msk torkad eller fryst dill
salt, peppar

1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Slå av vattnet och tärna potatisarna.

2. Halvera och tunnskiva lökarna. Blanda med äppelcidervinäger, kapris, creme fraiche och torkad dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.