Krämig potatissallad med rucola och soltorkade tomater

Enkel sommarmat till grillat

Krämig potatissallad med rucola och soltorkade tomater är ett bra tillbehör till sommarens grillade mat. Gör den gärna i förväg och ställ in i kylen. När maten är klar är den bara att plocka fram. Servera förslagsvis till en grillad köttbit, till järpar eller biffar av köttfärs eller till nygrillad kyckling såväl som fisk.

Ta tillvara på resterna

Potatissallad är en klassiker på sommaren och himla enkelt att göra. Antingen gör man den klar eller vit, alltså med en sås av olja eller med creme fraiche. Rester är något som nästan alltid uppstår hur man än gör. Varför inte ha ner resterna i potatissalladen. Har du fått lök och grönsaker över är det bara att blanda i efter behag. Är man laktovegetarian passar denna potatissallad bra. Annars kan man laga Potatissallad med soltorkade tomater och röd lök eller Fransk potatissallad.

» Mer goda recept som passar till grillen hittar du här

Krämig potatissallad med rucola och soltorkade tomater

För: 4 personer

Potatissallad med ruccola och soltorkade tomater

600g potatis
7 bitar soltorkade tomater
1 dl gröna oliver med pimento
1/2 röd lök
1,5-2 dl creme fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk senap
1 msk torkad oregano
salt, svartpeppar
40g rucola (cirka 1/2 påse)

1. Tvätta potatisen och dela den i mindre bitar. Koka i saltat vatten till den börjar bli mjuk, cirka 10 minuter. Häll av vattnet från potatisen och skölj den i kallt vatten så kokningen avstannar.

2. Strimla soltorkade tomater och halvera oliverna. Skär rödlöken till tunna klyftor.

3. Rör ihop creme fraiche, äppelcidervinäger, senap och kryddor. Vänd ner soltorkade tomater, oliver, rödlök, rucola och potatis i såsen. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Lägg upp potatissalladen på ett snyggt fat och dekorera gärna med rödlök och färska örter på toppen – exempelvis dill, gräslök och smörgåskrasse.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.