Proteinvåfflor med choklad

Recept på proteinvåfflor till Våffeldagen

För dig som (styrke)tränar är det här ”The Våffla”. Du blir garanterat mätt av dessa. Till att börja med är de uppblandade med proteinpulver – vill man inte ha just choklad kan man lika gärna byta mot vanilj – eller om man helt enkelt kör med ett annat proteinpulver som man föredrar.

Glutenfritt och mättande

Dessutom är våfflorna glutenfria och baseras på majsstärkelse istället för vanligt vetemjöl som innehåller gluten. Majsstärkelse är ett gott ”mjöl” som lämpar sig extra bra till våfflor då det har en god smak. Själva våfflorna blir lite segare i konsistensen och behöver lite mer tid i järnet. I övrigt är dessa våfflor riktigt goda och kan förstås varieras med olika smak på proteinpulvret.

Observera att alla proteinpulver inte är glutenfria, ta därför en extra titt på innehållsförteckningen innan du blandar i något.

» Ännu fler recept på våfflor hittar du här

Proteinvåfflor med choklad

Ca 6 stycken våfflor

Proteinvåfflor

1 dl majsstärkelse
1,5 dl proteinpulver med chokladsmak
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk kokossocker
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk olja

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1 banan

1. Rör ihop majsmjöl, proteinpulver och bakpulver med salt och socker.

2. Häll i kall mjölk, ägg och olja under omrörning.

3. Grädda i smort järn. Vispa smeten innan du häller i en ny våffla.

4. Servera med vispad grädde och skivad banan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.